Чистка жовчного міхура і печінки народними засобами

Печінка – один з найважливіших органів в нашому організмі. У нього є безліч різних функцій, одна з них – вироблення жовчі. При будь-яких розладах функції печінки можуть порушиться, внаслідок чого порушується процес обміну речовин і виділення жовчі. Жовчний міхур накопичує всю жовч, що виділила печінку і викидає її в дванадцятипалу кишку по жовчних протоках. Неправильний відтік жовчі або закупорка проток приводять до хвороб. При цьому може спостерігатися гіркота в роті, болі в правому підребер’ї, нудота і ін. Тому, вкрай важливо, щоб печінка і жовчний міхур знаходилися в хорошому стані. Тоді ці органи будуть довго служити і не приносити зайвого клопоту. Для цього варто регулярно чистити печінку, жовчний міхур і його протоки.

Печінка і жовчний тісно пов’язані один з одним тому, найчастіше, при чищенні печінки чиститься і жовчний міхур.

Однак, є методи очищення самого міхура, що дуже корисно для запобігання серйозних хвороб, наприклад жовчнокам’яної. Перед тим, як почати очищення, рекомендується пройти обстеження (УЗД, аналізи на кислотність шлункового соку і рентген).

очищення печінки

Чищення печінки з допомогою народних засобів більш корисна для організму, ніж чистка медичними препаратами. Вона спрямована на виведення з організму всіх шкідливих речовин. Кожен може сам вибрати собі рецепт з очищення, в наш час їх досить багато. Особливо зручно, що всі ці чистки можна проводити домашніх умовах.

Якщо немає можливості використовувати очисні процедури, то спробуйте очищення печінки буряком

Хороший метод очищення печінки і жовчного – очищення за допомогою буряка, вважається загальним способом чистки (підходить практично всім). Буряк містить масу корисних речовин, в тому числі вітаміни і кислоти корисні для хорошої роботи печінки. Найкраще варити відвар з буряка, хоча вживання її в сирому вигляді також корисно. Береться буряк, досить велика. Після того як її помили, кидають буряк в ємність для варіння і заливають водою (для цього треба приблизно один літр води). Після чого заливають ще двома літрами води і варять до кипіння. Після того як википить долитого раніше два літри, потрібно дати буряку охолонути (зазвичай це займає близько п’яти хвилин), після чого труть на дрібній тертці і знову варимо в тій же воді близько 15-20 хвилин. Пити відвар потрібно кожні три чи чотири години по 200 мл. Після того як відвар був випитий, радять тримати область печінки в теплі близько півгодини.

Ще один спосіб чистки – чистка за допомогою гречки. Столова ложка гречки заливається водою і залишається на ніч. Вранці, після того як буде злита зайва вода, потрібно додати в гречку оливкова олія і перемішати. Після прийому гречки не можна нічого їсти протягом двох годин. Курс чистки триває один місяць. Радять робити клізму натщесерце і перед тим як їсти гречку. Після такого курсу чистки, всі токсини і інші шкідливі речовини покинуть організм. Якщо в протоках або міхурі були камені – вони виходять, попередньо подрібніть.

Чищення печінки з допомогою вівса. Настоянка з вівса повинна бути приготовлена ??з цього вівса, ні в якому разі не з вівсяних пластівців. Вони позбавлені тих корисних властивостей, які потрібні для чистки, так як їх обробили. Для настою потрібен один стакан вівса, залити його трьома літрами гарячої води. Варити в чавунної або керамічному посуді в духовці. Температура в духовці повинна бути десь 150 градусів. Через дві години настойку ставлять в тепле місце і залишають ще на 12 годин. Після цього проціджують через кілька шарів марлі. П’ється настоянка за пів години до прийому їжі по 100 мл. Курс триває один або два місяці.

Корисне засіб для очищення печінки – мінеральна вода. Однак, не вся мінералка підходить для лікування. Найчастіше береться сульфатна мінеральна вода. Гази з неї повинні повністю вийти. Вранці натщесерце п’ється стакан мінеральної води повільними ковтками. Після чого радять ще трохи полежати і випити ще одну склянку. Далі потрібно лягти і прикласти грілку до правого боку на кілька годин. Для стимулювання очищення рекомендують проводити легку зарядку.

Методи спрямовані на очищення міхура та його проток

Чистка суницею. Ягоди лісової суниці сприяють розщепленню жовчних каменів з міхура або печінки. Її їдять по 4 склянки щодня. Курс триває три тижні. Лікування суницею вважається легким і безпечним. Особливо при наявності сильних болів під час жовчнокам’яної хвороби.

Лимонний сік – хороший засіб для детоксикації організму

Сік лимона. Упродовж тижня натщесерце робиться пара клізм, після чого випивається суміш з гарячої води і лимонного соку, приблизно 8-10 склянок. Між прийомами цієї суміші радять пити суміш із соків моркви, огірка і буряка. Іноді, під час такої чистки можуть з’являтися короткочасні спазми, однак це цілком нормально, адже така чистка розчиняє і виводить камені. Через тиждень вони всі вийдуть і болі припиняться. Чистка печінки цим методом досить ефективна.

Чистка споришем, робиться як звичайний трав’яний чай. На одну ст. ложку споришу доводиться один стакан окропу. Відвар залишається на ніч, для того що б він міг настоятися. Після чого його підігрівають і п’ють до їди як звичайний чай. Курс – 7-9 місяців.

Відомий домашній спосіб чистки жовчних проток – чистка чорною редькою, цей спосіб повністю очищає протоки і міхур. Курс – 7 тижнів. Сік з чорної редьки п’ється на ніч по 100 мл. Через деякий час дозу потрібно збільшувати до 400 мл.

Очищення міхура при застоях жовчі

Досить часто зустрічається проблема, коли жовч погано виходить через жовчні протоки або ж зовсім викидається в шлунок. Що б запобігти застої жовчі в міхурі важливо дотримуватися норм харчування і вести здоровий спосіб життя. Якщо регулярно вживати яйця, буряк, рослинне масло і сало – застою жовчі може і не бути. Однак, якщо ж виявляються симптоми застою, такі як гіркота в роті або біль у правому підребер’ї, радять попити жовчогінні збори або ж інші народні засоби для прогону жовчі.

Добре проганяє жовч рослинне масло. На голодний шлунок випивається 150 мл нерафінованої олії. Після чого на правий бік лягає грілка, не вставати поки вона не охолоне. Після потрібно випити відвар шипшини, він настоюється протягом години, попередньо засушений шипшина заливається окропом в термосі.

Хорошим аналогом рослинній олії, є сало. Є його потрібно засоленим з чорним перцем. Як і у випадку з маслом, після прийому потрібно лягти і прикласти грілку. Далі випити настій шипшини, пити його радять кожен раз, коли відчується спрага.

Соки буряка, кукурудзяні рильця, насіння гарбуза. Відвари з цих інгредієнтів так само мають жовчогінні властивості. Той же звіробій, кульбаба і безсмертник то що потрібно при застої жовчі.

Дієта після видалення міхура

У разі, якщо жовчний міхур був видалений, запобігти порушенню роботи печінки і закупорки жовчних проток можна за допомогою спеціальної дієти. Така дієта спрямована на стимуляцію виділення жовчі і приходу в норму обміну речовин. Після операції з видалення міхура призначають таку дієту ще в лікарні. Через тиждень після операції призначається дієта №5. Після виходу з лікарні ця дієта повинна підтримуватися ще три місяці. Відмова від солодкого, жирного, смаженого, гострого і алкоголю вкрай важливо при подібних хворобах. Щоб стимулювати виділення жовчі, радять включити в раціон по більше овочів, фруктів, рослинне масло.

дієта №5

Перший сніданок складається з парового омлету з двох яєць. Разом з ним п’ється чай з молоком. Вівсянка на молоці також включена в цей сніданок. Другий сніданок виглядає як перекус, це може бути свіжий сир або ж одне запечене яблуко. На обід овочевий рисовий суп, парові котлети, морквяне пюре, компот (бажано з сухофруктів). На вечерю – нежирна риба, чай, яблучне пюре (можна змішати з морквою). На ніч випивається один стакан кефіру. Слід виключить вживання цукру, порції їжі повинні бути маленькими, по 100 – 150 грам.